Bezpečnosť detí počas horúceho leta 25.5.2023

Bezpečnosť detí počas horúceho leta

Všetci vieme, ako veľmi naše deti milujú pobyt vonku, a keďže s blížiacim sa letom začíname tráviť oveľa viac času doma a v záhrade, je dôležité chrániť ich pred slnkom.

Tu sú naše rady, ako zabezpečiť bezpečnosť vášho dieťaťa na slnku:

Čas
Vyhnite sa dennému času, keď je slnko najsilnejšie a najhorúcejšie.
Pokožka
Všetci vieme, aká citlivá môže byť detská pokožka, preto je dôležité používať špeciálne detské opaľovacie krémy. Nezabudnite ich nanášať každých dvadsať minút!
Oblečenie
Pokožku dieťaťa je dobré chrániť nielen opaľovacím krémom, ale aj voľným oblečením, ktoré udržiava dieťa v chlade a nevystavuje jeho citlivú pokožku slnečným lúčom.
Hydratácia
Všetci vieme, aké dôležité je piť vodu, a je nevyhnutné, aby boli bábätká a dojčatá dobre hydratované. Dojčatám sa neodporúča piť vodu približne do 6. mesiaca života, ale stále by mali byť podporované materským mliekom alebo umelým mliekom. U detí starších ako 6 mesiacov majte v blízkosti nápoj na uhasenie smädu a povzbudzujte ich, aby si každých 20 minút vypili dúšok.
Stín
Keď ste v záhrade, držte deti v tieni, je to pre ne oveľa pohodlnejšie a chráni ich to pred slnečným žiarením, ktoré dopadá na ich citlivé oči. Sortiment stanov Babymoov s UV ochranou je navrhnutý tak, aby im poskytol hodiny zábavy a zároveň ich udržal v bezpečí a chlade.
Voda
Voda je skvelý spôsob, ako sa deti môžu počas horúceho slnečného dňa ochladiť, ale nezabúdajte, že slnečné lúče pôsobia na ich pokožku viac cez vodu ako na suchu. Uistite sa, že pokožka malých detí je namazaná vodoodolným opaľovacím krémom, a všetky predmety na vodné hry, ako sú brodiská, stoly na vodné hry a hracie kútiky, umiestnite do tieňa a nie na ostré slnko. Hracie centrum Babymoov Aquani má odnímateľnú striešku s UV ochranou, ktorá udržiava dieťa v chlade a chráni ho pred slnkom.