Cestovanie s dieťaťom 15.3.2022

Cestovanie s dieťaťom

Ak sa teda rozhodnete cestovať, je dobré premyslieť si, ktorý dopravný prostriedok je pre vás najvhodnejší. Pre nových rodičov, ktorí sa ešte len udomácňujú a potrebujú mať po ruke veľa základných vecí, môže byť najlepšou voľbou auto. Táto možnosť bude pre dieťa aj najpohodlnejšia. Okrem toho môžete všetko potrebné ľahko naskladať do kufra, kdekoľvek zastaviť, pohodlne prebaliť dieťa, nakŕmiť ho a oddýchnuť si.
Čo si zbaliť na cestu?
Je dôležité mať po ruke všetko, čo potrebujete na bezproblémovú cestu. Hlavnou položkou je výživa dieťaťa, kde sú dojčiace mamičky v obrovskej výhode, ale nesmú zabúdať ani na dodržiavanie pitného režimu počas cesty. Ak nedojčíte, budete potrebovať umelé mlieko, vyvarené fľaše, dostatok prevarenej vody na cestu a kanvicu na prevarenie vody počas celého pobytu. Ak ste dobre pripravení, prekvapí vás len málo vecí. Rovnako dôležité sú prebaľovacie pomôcky, dostatok plienok a vlhčené obrúsky. Ak cestujete v lete, keď sa dieťa viac potí, pribaľte si niekoľko súprav oblečenia navyše; pobyt v autosedačke v prepotenom oblečení dieťa neuklidní.
Starostlivo si vyberte miesto pobytu
Ak sa chystáte s bábätkom k moru, najlepšie je vybrať si termín mimo sezóny. Takto sa vyhnete najvyšším teplotám. Okrem toho by intenzívne slnečné žiarenie mohlo dieťa spáliť alebo spôsobiť nežiaduce alergické reakcie. Bábätkám morská voda nevadí, ale je dobré zabezpečiť, aby sa im nedostala do očí alebo aby ju nevypili. Ak uvažujete o výlete do hôr, môžete použiť jedno z ergonomických nosidiel alebo šatku. Vášmu dieťaťu prospeje pobyt na čerstvom horskom vzduchu. Dajte si však pozor, že slnko môže byť na horách rovnako nebezpečné ako pri mori.
Čo sa týka oblečenia, je lepšie byť viac zásobený, ako ho mať nedostatok mimo domova. Nezabudnite svoje dieťa chrániť pokrývkou hlavy. Uprednostňujte prírodné materiály.
Dobrá rada na záver
Pri balení nezabudnite na zdravotnú kartu dieťaťa, preukaz poistenca, základné lieky a obľúbenú hračku.