Ako urobiť domov bezpečnejším pre deti 9.2.2023

Ako urobiť domov bezpečnejším pre deti

Aj doma je vaše dieťa vystavené nebezpečenstvu. Hoci chápeme, že bezpečnosť vášho dieťaťa je vašou najvyššou prioritou, rozhodli sme sa vám poskytnúť niekoľko užitočných tipov, ako urobiť váš domov bezpečnejším. Nebezpečenstvo pre vaše dieťa hrozí aj tam, kde ho neočakávate. Je doslova za každým rohom.

Izbové rastliny
Kvety sú fajn, vyzerajú krásne a príjemne voňajú, ale v spojení s malými deťmi môžu byť nebezpečné. Väčšina druhov izbových rastlín by vášmu dieťaťu nemohla nijako ublížiť, ale existuje mnoho druhov, ktoré sú jedovaté. Pri kontakte s pokožkou spôsobujú vyrážku a pri požití sú pre malé deti veľmi toxické. Našťastie ich chuť deti odradí od toho, aby to skúsili znova.

Radiátory
Podobne ako krb alebo kachle, aj radiátory majú vysoké teploty a vášmu dieťaťu hrozí riziko popálenia. Ak pred radiátor nemôžete umiestniť veľký nábytok, skúste si zaobstarať kryt na radiátor. Nemusia byť položené na vykurovacom telese a často vyzerajú pekne a v zime zútulnia byt. Nezabudnite na potrubia, ktoré vedú k vykurovaciemu telesu - často sú ešte teplejšie ako samotný radiátor. Môžete si na ne zaobstarať izoláciu alebo si vyrobiť vlastnú.

Konferenčný stolík
Konferenčný stolík je často celkom užitočný pre deti - má správnu výšku, aby k nemu dieťa pritiahli a pomohli mu urobiť prvé kroky. Preto v tejto fáze života vášho dieťatka musíte dávať pozor, kam položíte hrnček s horúcim čajom alebo kávou. Ak máte okrúhly stôl, nemusíte sa, samozrejme, obávať rohov, ale ak nie, existujú zacvakávacie silikónové a penové kryty.

Malý a ľahký nábytok
Deti sa držia vecí okolo seba, keď sa snažia postaviť a chodiť. Dávajte si preto pozor na malé kusy nábytku, ktoré môžu dieťa zaťažiť. Je lepšie mať všetko pevne pripevnené.

Schody
Na schody odporúčame umiestniť bezpečnostné zábrany. Odporúčame bezpečnostnú zábranu Deco Pop, ktorá sa dodáva v troch farebných kombináciách.

Sklenené dvere
Tí z vás, ktorí majú sklenené posuvné dvere, nezabudnite, že môžu byť nebezpečné pre väčšie deti pri hre s iným dieťaťom. Často nedávajú pozor a môžu do dverí naraziť alebo cez ne dokonca preskakovať. Stačí niekoľko lacných bezpečnostných nálepiek na úrovni, kde ich dieťa vidí, a nevšimne si, že sú zatvorené.

Zásuvky a skrinky
Skúmanie zásuviek a políc je pre dieťa veľkým dobrodružstvom. Okrem ostrých vecí, liekov a iných predmetov je samotná zásuvka nebezpečná tým, že si v nej dieťa môže stlačiť prsty. Existujú tlmiče nárazov, ktoré môžete použiť aj na dvierkach. Dôležité je tiež pripevniť zásuvky, ktoré sú súčasťou ťažkého a vysokého nábytku, k stene, aby sa dieťa o ne neťahalo a neprevrátilo sa na ne.
Kúpanie
Kúpeľňa je jednou z najnebezpečnejších miestností. Keď kúpete dieťa vo vani, držte ho ďalej od vodovodného kohútika - ten môže byť horúci. Cez kohútik môžete tiež prehodiť malú žínku. Vo vani a v sprche používajte protišmykové podložky. Táto protišmyková podložka je ideálnou voľbou.
Toľko k bezpečnosti. Vy to zvládnete!